Някои жени биват обвинявани за това, че имат мания за притежание на дамски обувки. Заради всичките разнообразни модели и цветове на обувките, измежду които да избирате, кой може да съди жената, че е препълнила гардероба си с обувки? Тук ще намерите няколко съвета как да избирате обувки, които да съчетавате с дрехите, независимо от цвета, повода или сезона.

Помислете за цвета

Изберете цветове на обувки, които си подхождат с вашите дрехи, вместо цветове, които се конкурират с тях.

Носете обикновени черни токчета или равни обувки, когато носите рокля с ярък, смел модел. Очевидно е, че можеш да носиш каквито и да са обувките, които харесваш, при условие че не пречат на здравето и  гарантират безопасността ви.

Помислете за неутрален или телесен цвят обувки с токчета или равни обувки, ако сте сложили блестящ вечерен топ.

Добавете жар към обикновения костюм като носите по-ярки обувки.

Добавете свеж цвят чрез съчетание на червени обувки с токчета с черна или кафява рокля.

Сложете си елегантни обувки със забавен модел с обикновена блуза и дънки.

Ако облеклото ви е многоцветно, спрете се на цвят в дрехите си, който да пресъздадете в обувките.

Избягвайте точното съвпадение на цветовете. Не се обличайте с еднакъв цвят от горе до долу. Ако сте със синя блуза и синя пола, избягвайте да слагате сини обувки, освен ако не искате непременно.

Помислете за различни нюанси.

Ако имате леко розова блуза, опитайте да носите ярко розови балерини или обувки с токчета вместо обувки в същия нюанс на розовото.

Изберете правилните обувки за сезона

Бъдете гъвкави през пролетта. Можете да избирате както зимни обувки, така и летни обувки, тъй като гардеробът ви се обновява през пролетта.

Носете обувките с токчета с дрехи, които спомагат за удължаване на крака, като поли тип молив. Обувките с токчета създава илюзията за по-голяма дължина, което прави краката ви още по-стройни и привлекателни.